Banner trap
< terug naar wat las...?

Rosalinde Müller, horecamedewerker

Laatste boek: ‘Toen ik Bart van Loo op de televisie zag, wist ik dat ik De Bourgondiërs wilde lezen. Qua sfeer doet zijn geschiedschrijving niet onder voor een roman en ik geniet van de vele subtiele grapjes. Ik lees altijd meerdere titels tegelijk; staat mijn hoofd niet naar historische feitjes, dan grijp ik naar fantasy of een goede detective’.

Houdt van: ‘Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door oude verhalen en mythische wezens en ik houd van boeken waarin een bepaalde zoektocht centraal staat. De Da Vinci Code van Dan Brown heb ik minstens vijf keer herlezen en ieder keer ontdek ik weer nieuwe details. Humor is voor mij ook belangrijk: Terry Pratchett beschouw ik als de Monty Python van de literatuur; zijn Good Omens is één grote knipoog naar religie. De mooiste personages vind je bij Cornelia Funke; van sommige houd je direct, andere zijn zo in en in slecht dat je het boek het liefst in een hoek zou gooien. In ieder geval zijn ze nooit doorsnee.’

Favoriete leesplek: ‘Overal. Als het niet gevaarlijk was, zou ik zelfs op de fiets nog lezen. ’s Avonds ben ik vaak te moe, alleen bij volle maan slaap ik slecht en verdrijf ik de onrust met een boek; mijn vrienden noemen mij niet voor niets moony naar de maanling uit Harry Potter.’

Interview en foto: Jacinthe Sykora

Inschrijven nieuwsbrief