Banner trap
< terug naar wat las...?

Tobias Reijngoud, leerkracht en journalist

Laatste boek: ‘Gandhi, de legendarische jaren; indrukwekkend hoe hij steeds het midden weet te vinden tussen een brug slaan naar de ander en totale onverzettelijkheid. In mijn eigen kleine leventje is dat vaak nog een hele worsteling. Interessant overigens dat hij in zijn jonge jaren zwarte Afrikanen als minderwaardig beschouwde. Ook hij was in zekere zin een kind van zijn tijd. Zelfs bij Gandhi was de weg naar universele barmhartigheid kennelijk lang.’

Houdt van: ‘Ik lees veel non-fictie, vooral biografieën. Misschien omdat ik zelf schrijf, of zou het gewoon de leeftijd zijn? Het Werk van Etty Hillesum beschouw ik als mijn lijfboek. Het is inmiddels bijna twee keer zo dik door alle post-its die ik in de loop der jaren bij interessante passages heb geplakt. Verder houd ik van de rauwe toneelteksten van Beckett en Pinter en heb ik alles van Marga Minco gelezen; prachtige pure taal, zonder enige poespas. En veel strips natuurlijk: Lucky Luke, Kuifje, Asterix, Robbedoes en Kwabbernoot…’

Favoriete leesplek: ‘Die is niet zo opzienbarend, vrees ik. In de trein en gewoon thuis op de bank. Op een bankje in het park, dat lukt me niet; daar is te veel ander moois te zien.’

Inschrijven nieuwsbrief