Banner trap
< terug naar wat las...?

Jaap Blokker

Laatste boek: Deze dagen verdiep ik mij in het werk van Willem Brakman. Ik houd ervan om een oeuvre door te spitten en aan de hand van een biografie te zien hoe iemands boeken door de tijd heen zijn geduid. In het geval van Brakman zijn dat meer dan zeventig verhalenbundels en romans, dus daar ben ik nog wel even zoet mee.

Houdt van: Bordewijk, Couperus, Elsschot, Vestdijk en Voskuil zijn schrijvers die ik steeds weer herlees en van wie ik in de loop der jaren alles heb verzameld. Al ruim veertig jaar kom ik bij Van Someren & Ten Bosch – uit de eerste jaren herinner ik me nog een rode oliekachel en een al even rode winkelkat. Ook lees ik graag Engelstalige auteurs: Barnes, Joyce, McEwan en Jonathan Coe, een recente ontdekking. Agatha Christie is nog altijd mijn redding tijdens de vele saaie uurtjes die ik in wachtkamers doorbreng.

Favoriete leesplek: Mijn stoel bij het raam met uitzicht op de vogels en de buurtkinderen in de speeltuin. Of boven in mijn bibliotheek, met op de achtergrond een oud plaatje van Jaap Fischer: dat is toch gewoon poëzie?

Inschrijven nieuwsbrief