Banner trap
< terug naar wat las...?

Els Leeuwrik

Laatste boek: Een openbaring vond ik De onzichtbare keizer van Mark Braude over de verbanning van Napoleon op Elba. Dat hij daar zat weet iedereen, maar wat hij precies uitvoerde? Fascinerend hoe Braude deze vergeten episode tot leven weet te wekken. Toen ik Grote verwachtingen van Geert Mak dichtsloeg, was ik enigszins teleurgesteld. Ik ben een groot liefhebber van zijn andere boeken, maar dit is wel een erg droge opsomming. ‘Nog één hoofdstuk en dan mag je weer quilten, Els,’ zei ik steeds tegen mezelf.

Houdt van: Ik lees rijp en groen; van Spinoza tot Winnie de Poeh, en die twee liggen niet eens zo ver uiteen. Ook houd ik erg van Engelse literatuur. Het laatste boek van Ann Patchett, The Dutch House, heb ik ademloos gelezen; wat een stijl! Verder heb ik een zwak voor het werk van Arthur Japin. ‘Voor een ver familielid’ staat er in mijn exemplaar van Een schitterend gebrek; mijn moeder heette ook Japin, maar dan gewoon op zijn Hollands uitgesproken, hoor.

Favoriete leesplek: ’s Ochtends in alle vroegte, als de wereld nog stil is, kruip ik met een kop vers gezette koffie terug in bed en lig daar heerlijk nog een tijd te lezen.

Inschrijven nieuwsbrief