Banner trap
< terug naar wat las...?

Tess Masselink, boekverkoper, vertaler Engels en fantasy-specialist

Laatste boek: The Jasmine Throne van Tasha Suri, een op de Indiase geschiedenis en mythologie geïnspireerd fantasyverhaal over de liefde tussen een prinses en een dienstmeisje, en hun strijd tegen de patriarchale machthebbers. Deze Britse schrijfster van Indiase afkomst weet het plot perfect op te bouwen; na honderd pagina’s is het verhaal nog steeds één groot mysterie. Klassieke fantasy als Game of Thrones en The Lord of the Rings is vaak westers georiënteerd en werd lang gedomineerd door mannen, maar gelukkig is dat hard aan het veranderen.

Houdt van: Mijn favoriete auteur is Neil Gaiman. Zijn boeken spelen zich af in deze wereld, maar op een Alice-in-Wonderlandachtige manier; er is altijd een deur die toegang geeft tot een ander universum. Ik houd ervan om eindeloos in een andere wereld te vertoeven en te fantaseren over andere werkelijkheden. Als kind kon ik al volledig opgaan in mythen en sprookjes. De manier waarop Gaiman deze verhalen in American Gods en het op Caribische en Afrikaanse legendes gebaseerde Anansi Boys verwerkt, vind ik geweldig.
Verder ben ik een groot bewonderaar van Robin Hobb. Zij verdient het om meer gelezen te worden. Haar boeken over de jonge Fitz die zich moeizaam maar vol vertrouwen een weg door de wereld baant, zijn behalve steengoede fantasy ook prachtige coming of age-romans.

Favoriete leesplek: Afhankelijk van het jaargetijde zit ik het liefst in de tuin onder onze mooie magnolia of lig ik onder een dekentje op de bank bij de houtkachel met twee honden en een kat op schoot.’

Interview en foto: Jacinthe Sykora

Inschrijven nieuwsbrief