Banner trap
< terug naar

Michael Cunningham, Dag

De gelauwerde Amerikaanse schrijver Michael Cuningham schreef na zijn bestseller De uren opnieuw een meeslepend boek, nu over de beslommeringen en zielenroerselen van een jong gezin in New York in tijden van Covid.

In drie hoofdstukken, de ochtend van 5 april 2019, de middag van 5 april 2020 en de avond van 5 april 2021, beschrijft hij het leven van Isabel en Daniel en hun twee kinderen. Zij houden het hoofd maar net boven water, geholpen door de inwonende Robbin, broer van Isabel. Als Robbin het huis moet verlaten, naar IJsland vertrekt en Covid uitbreekt, drijven de gezinsleden steeds verder uit elkaar ‘terwijl we toch vastzitten op dat piepkleine planeetje dat we ons huis noemen.’

Cunningham beschrijft zijn personages met veel liefde en psychologisch inzicht waardoor de lezer zich direct kan identificeren met elk van hen. Geen boek met een happy end maar wel met een zekere troost; we proberen te voldoen aan de eis een volwassen bestaan te leiden, we doen ons best om een goed mens te zijn. Soms lukt dat aardig en soms gewoon ook niet.

Inschrijven nieuwsbrief