Banner trap
< terug naar

Margaret Kennedy, Picknick bij maanlicht

Uitgeverij Atlas Contact heeft weer een gouden greep gedaan in het herontdekken van een fijne zomerklassieker. Vorig jaar was dat Twee weken weg van R.C. Sherriff (wie het nog niet gelezen heeft: doe het alsnog!), dit jaar is het Picknick bij maanlicht van Margaret Kennedy, een roman uit 1950, die in Engeland nog altijd veel gelezen en geprezen wordt.

De verwikkelingen spelen zich af in een hotel, dat in Cornwall op een eenzame plek aan zee staat. Of beter gezegd: stond. Al in het eerste hoofdstuk lezen we dat het hotel verdwenen is, verpletterd door een reusachtig stuk klif. Alle aanwezigen verdwenen. Op een paar overlevenden na, die wonder boven wonder aan de ramp zijn ontsnapt.

In de hoofdstukken daarna gaan we een week terug in de tijd en leren we de bijzondere hotelgasten kennen. En daarna volgen de gebeurtenissen, onderlinge irritaties, opbloeiende verliefdheden elkaar in hoog tempo op. De lezer weet inmiddels dat er een doem over deze onwetenden hangt, letterlijk zelfs, aan het eind van de week zal het rotsblok vallen en het hotel verpletteren. Maar wie dat lot treft, blijft tot de laatste pagina’s ongewis in dit geestige en zeer Engelse boek.

Inschrijven nieuwsbrief