Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Tess over Under the Whispering Door

Tot vorig jaar had ik nog nooit van TJ Klune gehoord, hoewel hij al vele boeken heeft uitgebracht. Zijn boek The House in the Cerulean Sea werd overladen met lof en won twee literaire prijzen. Klune wordt vooral geprezen om de levensechte manier waarop hij queer-personages en mensen met bijvoorbeeld autisme of ADHD neerzet. Mijn interesse was meteen gewekt.

Het hoofdpersonage in Under the Whispering Door is, interessant genoeg, dood. Wallace Price komt er, na een leven van hard werken en weinig liefde, achter dat de dood niet het einde is.

Tot Wallaces grote verontwaardiging wordt hij op zijn begrafenis, waar behalve de priester slechts vier mensen aanwezig zijn, opgewacht door een Reaper genaamd Mei. Zij neemt hem mee naar het excentrieke theehuis van Hugo, de veerman die hem verder moet helpen.

Klunes stijl is simpel en gevat en hij beschrijft prachtig de ontwikkeling die Wallace en de andere personages doormaken. In dit ontroerende en humoristische verhaal weet TJ Klune de op het eerste gezicht hatelijke Wallace om te toveren tot een onvergetelijk personage.

Inschrijven nieuwsbrief