Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Tess over De bronzen stad

Soms heb je als lezer behoefte aan een boek dat gewoon leuk is: De bronzen stad van S.A. Chakraborty is zo’n boek. Samen met het hoofdpersonage Nahri leer je de wereld van de djinns kennen en word je meegesleept in een avontuur vol wendingen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nahri en Ali. Nahri bevindt zich in de mensenwereld in Caïro, Ali in de stad van de djinn: Daevabad. De bronzen stad vertelt hoe deze en andere personages in elkaars leven verwikkeld raken.

Nahri komt terecht tussen de twee tegenpartijen in een burgeroorlog: haar geliefde staat aan de ene kant, haar dierbare vriend aan de andere. En onderwijl leert ze stukje voor stukje haar eigen familiegeschiedenis kennen, die veel ingewikkelder blijkt dan ze ooit voor ogen had gehouden.

Hoewel het boek langzaam op gang komt, verveelt het geen moment. De tweede helft leest gewoonweg als een trein en heeft een daverend einde (waar blijft deel twee?!).

Heerlijk dus voor de momenten dat je je wilt storten in het leven van magische wezens en hun problemen om daarna een beetje gedesoriënteerd weer in je eigen leven te stappen.

Inschrijven nieuwsbrief