Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Tatjana over De nacht valt altijd

Je kunt mij gerust een groot fan noemen van de Amerikaanse muzikant en songwriter Willy Vlautin, die sinds zijn debuut The motel life in 2006 gelukkig ook schrijver is geworden. Sindsdien heeft hij zes boeken geschreven en deze gaan altijd over mensen aan de onderkant van de Amerikaanse samenleving en hun strijd om iets van hun leven te maken. Zo ook in zijn nieuwste boek De nacht valt altijd, waarin we hoofdpersoon Lynette volgen. In haar zoektocht naar snel geld leren we haar kennen en ontvouwt zich tevens een beeld van haar vroegere leven.

Vlautin vertelt haar verhaal alsof hij haar van een afstandje observeert:

‘Het was tien voor zes toen ze haar derde kop koffie op had en het wegrestaurant verliet. De auto startte bij de zevende poging en ze reed in noordelijke richting naar Columbia Boulevard, het industriële gedeelte van de stad in.’

Juist door deze feitelijke en gedetailleerde beschrijving wordt Lynettes situatie nog meer invoelbaar. En voor haar wanhopige pogingen om het goede te doen, het kopen van een huis voor haar moeder en haar gehandicapte broer Kenny, kun je als lezer niet anders dan begrip opbrengen.

Inschrijven nieuwsbrief