Banner trap
< terug naar

Hotelfamilie – Familiehotel

Van pension ADBO naar hotel De Scheperskamp

Anneloes Timmerije

Hotel De Scheperskamp in Lochem heeft een rijke historie. Het verhaal begint bij Boot. In 1908 koopt de heer C.J. Boot een stuk grond van driekwart hectare aan de voet van de Paasberg in Lochem. En in 1910 begint mevrouw Dina Boot haar pension in het prachtige nieuwe huis en noemt het ADBO.

Het duurt niet lang voordat iedereen in Lochem en omstreken weet waar die naam voor staat: ADriaan BOot, naar de eigenaar. Verrassend genoeg is dat niet meer dan een mythe. De naam had niets met de naam van de eerste eigenaar te maken, want die heette Cornelis Jacobus. Niettemin werd ADBO een begrip tot ver buiten Lochem. En dat is te danken aan de familie Hegger, hoteliers in hart en nieren.

Henri Hegger, 29 jaar oud, neemt het hotel in 1927 over, en zwaait er jarenlang de scepter, samen met zijn tweede vrouw Bertha Hegger-Pardijs. Na haar plotselinge overlijden nemen haar zoon Reinout en schoondochter Clary de zaak over. Zij geven het hotel een nieuwe naam: De Scheperskamp.

En achttien jaar nadat zij afscheid namen van hun hotel verschijnt dit boek Hotelfamilie – Familiehotel. Een tijdsbeeld en een familiegeschiedenis.

Inschrijven nieuwsbrief