Banner trap
< terug naar wat las...?

Otteline Leopold, psychologe

Laatste boek: Met mijn leesclub lezen we altijd het hele oeuvre van een auteur. Nu zijn we bezig met Duitse les van Siegfried Lenz. Een ‘nobel’ en nog altijd opvallend actueel boek dat duidelijk maakt hoe belangrijk het is om zelf te blijven denken. Eerder las ik De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld; wat kan die schrijven! Ik ga haar zeker volgen.
Houdt van: Poëzie. Op mijn kamer staat al jaren een foto van Joseph Brodsky, met kat. Vooral de Poolse dichters vind ik prachtig. Het bundeltje Mystiek voor beginners van Zagajewski heeft mij ooit nog eens door een vreselijke zeilreis naar de Lofoten gesleept. Vertaler Gerard Rasch, die al deze dichters ontsloten heeft, ben ik al mijn hele leven dankbaar.
Favoriete leesplek: gewoon thuis op de bank en in de trein.

Inschrijven nieuwsbrief