Banner trap
< terug naar wat las...?

Pieter Swier, postbode en filmmaker

Laatste boek: Als groot horrorliefhebber ben ik al bijna een jaar bezig met Fantastische verhalen van H.P. Lovecraft, maar tegelijkertijd (her)las ik Harry Potter, Moby Dick, de Anton Wachtercyclus van Vestdijk en Lunchpauzegedichten van Jan Arends. De laatste twee auteurs zijn tijdgenoten van mijn opa, de schrijver Willem Brakman. Mijn oma ging vroeger urenlang met ons fietsen, zodat hij ongestoord kon werken. Maar hij was een hele lieve man en het is bijzonder om via zijn werk meer over hem te weten te komen.
Houdt van: Een van de mooiste boeken die ik ken is In de waterwingebieden van H.H. ter Balkt. Vooral zijn Boerengedichten vind ik prachtig, ook vanwege de raakvlakken met mijn eigen filmwerk. Verder heb ik laatst Reizen met Charley van Steinbeck weer eens gelezen. Een oergezellig boek; zo met een hondje in een auto een beetje rondrijden, heerlijk lijkt me dat!
Favoriete leesplek: een fijne stoel in de speciale boekenkamer – bibliotheek klinkt zo pretentieus – aan de achterkant van mijn huis, met uitzicht op de Wijnhuistoren.

Inschrijven nieuwsbrief