Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Lieve over Harlem Shuffle

Colson Whiteheads laatste boek Harlem Shuffle trekt je mee in een wereld van raciale tegenstellingen en conflicten in het Harlem van de jaren vijftig en zestig. Met beeldende taal en humor schrijft Whitehead over Ray Carney, die met zijn gezin in een klein appartement in Harlem woont. Ray is eigenaar van een meubelwinkel, waarin hij met zijn neef Freddy onduidelijke en clandestiene handeltjes drijft. Ondertussen zit Ray klem tussen zijn criminele verleden en zijn burgerlijke dromen. De verleidingen blijken telkens weer dwingender dan hij had gedacht. Als Ray krap bij kas zit en geen andere uitweg ziet, besluit hij deel te nemen aan een overval, die vervolgens volledig uit de hand loopt. Vanaf dat moment spelen afpersers, agenten, pornografen en criminele bendes een onwelkome rol in Rays leven.

Harlem Shuffle is een verhaal over persoonlijke worstelingen en keuzes, geschreven in een verfrissend nuchtere stijl. Het geeft een mooi beeld van de machtsstrijd op verschillende niveaus in een historische periode.

Ik heb het boek met oprecht plezier en interesse gelezen, Whiteheads levendige schrijfstijl zorgt voor een meeslepend verhaal dat je niet loslaat.

Inschrijven nieuwsbrief