Banner trap
< terug naar eerdere jonge lezers

Wester en Bram


Jongens lezen niet, is de algemene opinie. Maar Wester (17) en Bram (16) trekken zich daar gelukkig niets van aan. In hun tussenuur komen ze hun leeshonger bij ons stillen.

Wester leest graag Engels als dat de oorspronkelijke taal is, maar Nederlandse boeken zijn ook prima. Hij leest er ongeveer vier per maand. Als hij iets wil leren, bijvoorbeeld over psychologie en het menselijk brein, dan pakt hij een boek, maar hij leest ook puur voor zijn plezier. Zijn favorieten zijn De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch en de boeken van George Orwell en Yuval Noah Harari, die hij op tv bij Zomergasten ontdekte. Wester wil graag aan een University College gaan studeren, zodat hij naast natuurkunde veel verschillende vakken kan volgen.

Bram leest voornamelijk Engelse non-fictie, maar voor een fantasyboek als The Witcher is ook plek in zijn boekenkast. Boeken over bush-craft en motoren spreken hem enorm aan, hij sleutelt graag aan alles waar een motor in zit. Nederlandstalige literatuur komt er bij Bram alleen in als het écht moet voor school: dan leest hij eerst het einde en dan pas de rest. Bij non-fictieboeken leest hij de hoofdstukken in willekeurige volgorde als ze over verschillende onderwerpen gaan.

Interview en foto: Tess Masselink

Inschrijven nieuwsbrief