Banner trap
< terug naar eerdere jonge lezers

Riemkje, Caithlin en Isis


Riemkje (17), Caithlin (17) en Isis (17) kwamen in hun tussenuur even bij ons snuffelen. We vroegen hen naar de boeken waar ze van houden en naar hun bookish pet peeves, dingen waaraan ze zich ergeren tijdens het lezen.

Caithlin leest zowel Engels als Nederlands, Riemkje leest voornamelijk Engels, het liefst non-fictieboeken over psychologie of thrillers. Nederlands leest ze alleen voor school. Ze houdt er niet van ‘als een boek een open einde heeft waar je zelf moet bepalen of het goed of slecht afloopt’ en ‘als een boek hele lange hoofdstukken heeft omdat ik altijd pas wil stoppen met lezen aan het einde van een hoofdstuk’. Ook heeft Riemkje altijd al de rechter bladzijde in haar hand, klaar om verder te bladeren, voordat ze de linker bladzijde helemaal heeft gelezen.

Caithlin houdt van romantische boeken en thrillers of detectives, ‘omdat het een compleet andere wereld vormt om me heen, ik kan me echt helemaal verdiepen in het verhaal en erin stappen’. Caithlins bookish pet peeve is een boek met te veel losse verhaallijnen, ‘zo irritant, want meestal heeft het helemaal geen nut om die allemaal toe te voegen’.

Interview en foto: Tess Masselink

Inschrijven nieuwsbrief