Banner trap
< terug naar eerdere jonge lezers

Dieks, Kato, Mans en Robin


Eigenlijk waren ze op weg naar een elektronicawinkel, toen ze bij toeval even onze boekhandel binnenwipten en alle vier met een boek weer de deur uitgingen.

Dieks (17) heeft net zijn examens gehaald en gaat computer science en wiskunde studeren aan de Radboud Universiteit. Hij nam Oliver Twist van Charles Dickens mee. ‘Ik lees voornamelijk Engels en wilde nu graag een klassieker lezen.’ Dieks heeft een bijzondere gewoonte: hij gebruikt elastiekjes als boekenleggers, ‘want normale boekenleggers vallen er toch steeds uit’.

Zijn vriendin Robin (17) is ook net klaar met de middelbare school en gaat docent beeldende kunst en vormgeving studeren aan Artez in Zwolle. Robin koos Het oneindige verhaal van Michael Ende. ‘Mijn moeder las dit altijd voor en nu wilde ik het zelf graag een keer lezen.’

Kato (10), zus van Dieks en Mans, zit in groep 7 en was eigenlijk op zoek naar de Donald Duck. Toen ze die niet kon vinden drukte Robin haar Narnia in de handen: ‘Dit is ook een heel leuk boek!’ Kato leest voornamelijk als ze eigenlijk al naar bed moet maar nog niet kan slapen. Ze heeft een hekel aan gedwongen lezen.

Mans (14) zit in de vierde van de middelbare school, leest eigenlijk nooit en kocht voor het eerst van zijn leven een boek: Norse Mythology van Neil Gaiman. Hij werd aangestoken door de lees- en kooplust van de anderen en dit leek hem wel een interessant verhaal.

Interview en foto: Tess Masselink

Inschrijven nieuwsbrief