Banner trap
< terug naar nieuwsbrief

Jonge lezers

Onze jonge boekverkopers Tess en Suus laten zien welke fantasy, contemporary en romance je deze zomer écht moet lezen.

The Familiar van Leigh Bardugo speelt zich af tijdens de Spaanse Gouden Eeuw. We volgen Luzia Cotado, die als bediende in een adellijk huis werkt. De Joodse Luzia heeft een bijzondere gave, ‘milagritos’, ze kan wonderen scheppen door te zingen. En ze is ontzettend ambitieus. Dat alles maakt haar een gewild doelwit voor de Inquisitie. Wanneer haar baas erachter komt dat Luzia magische krachten bezit, komt ze terecht in een storm van gebeurtenissen. The Familiar is een boek vol spanning, over liefde, verraad en vertrouwen.

Het hoofdpersonage in Het ministerie van tijd van Kaliane Bradley (vertaald door Dennis Keesmaat) heeft bijzonder werk: ze is een ‘brug’. Ze helpt mensen die uit het verleden naar haar tijd zijn gehaald, zogeheten ‘expats’, hun weg te vinden in hun nieuwe wereld. Deze expats zijn mensen die op het punt stonden vermoord of geëxecuteerd te worden.
We volgen de hoofdpersoon in haar werk als brug en leven met haar mee als ze de expats steeds meer als echte mensen gaat zien. Wie verdient haar loyaliteit: het tijdreisproject en haar land, of de expats?

Godkiller van Hannah Kaner is een meeslepend verhaal over een jonge vrouw, Kissen genaamd. Haar hele familie is uitgemoord door de wilde goden en ze heeft zich als doel gesteld deze gruweldaden te wreken. Wanneer ze een god tegenkomt die zich onzichtbaar heeft verbonden aan een jong weesmeisje, gaan ze samen op queeste naar de wilde goden. Een boek vol avontuur, liefde en onverwachte vriendschap.

One for my enemy van Olivie Blake is een hervertelling van Romeo and Juliet met een moderne twist. We volgen twee concurrerende heksenfamilies, die beide in het moderne Manhattan leven en elkaar zo veel mogelijk proberen te ontlopen. Totdat een toevallige ontmoeting ervoor zorgt dat twee jonge heksen uit beide families verliefd op elkaar worden en vervolgens gaan twijfelen waar hun loyaliteit écht ligt: bij hun familie of bij hun nieuwe liefde. Met prachtig lyrisch taalgebruik vertelt Olivie Blake een intrigerend verhaal vol bedrog en verlangen.

Inschrijven nieuwsbrief