Banner trap
< terug naar nieuwsbrief

Jonge lezers

Onze jonge boekverkopers Tess en Noore laten zien welke fantasy, contemporary en romance je dit voorjaar écht moet lezen.

De avonturen van Amina al-Sirafi van S.A. Chakraborty (vertaald door De Vertaalzusjes) is een spetterend piratenavontuur over een moeder die koste wat kost haar dochter wil beschermen. Ze roept haar oude bemanning bij elkaar en samen varen ze de Arabische zee over op zoek naar schatten. Onderweg raken ze verstrengeld in gevechten met zeemonsters en demonen. Het is een heerlijk boek vol humor en bijzondere personages.

The Poppy War, het eerste deel van een fantasy-serie gebaseerd op de Tweede Chinees-Japanse oorlog van RF Kuang, heeft een veel donkerder toon dan Amina. Dit is het verhaal van Rin. Ze komt uit een arm gezin en de enige manier om aan haar sombere leven te ontsnappen, is toegelaten worden tot de prestigieuze militaire academie: Sinegard. Rin traint om soldaat te worden en komt er gedurende haar verblijf achter dat ze sjamanistische magie bezit. Nog voordat ze haar opleiding kan afronden breekt er oorlog uit en moet Rin haar land verdedigen. Gedurende de oorlog leert Rin wat ze met haar magie kan, maar ook hoe gevaarlijk het is. Het is een boek over moeilijke keuzes maken en de gevolgen daarvan. Een zwaar, maar ontzettend goed geschreven boek.

Different for Boys van Patrick Ness gaat over hoe het is om een tienerjongen te zijn en vragen te hebben over seks en vriendschap. Is dit anders voor jongens die op jongens vallen? Veel woorden en zinnen zijn zwart gemarkeerd, alsof ze gecensureerd zijn. Zo speelt dit boek met taboes en zit het vol met verschillende emoties: blijdschap, boosheid en verdriet, maar ook liefde. Het zet je aan het denken. Bovendien is het prachtig geïllustreerd door de Deense illustratrice Tea Bendix.

Pardalita van van de Portugese Joana Estrela (vertaald door Finne Anthonissen) gaat over de 16-jarige Raquel. Ze heeft gescheiden ouders, twee goede vrienden en een vriendje. Maar dan wordt Raquel plots verliefd op Pardalita en moet ze leren om te gaan met de hevigheid van haar verliefdheid. Het boek bestaat uit illustraties, stukjes tekst en stripjes. Alles bij elkaar vormt het een prachtig en emotioneel geheel.

Inschrijven nieuwsbrief