Banner trap
< terug naar wat las...?

Jan Bensink, voormalig accountant en economiedocent

Laatste boek: met onze boekenclub hebben we Heilige strijd van Beatrice de Graaf besproken. Naar aanleiding daarvan lees ik nu Het koninkrijk van de angst  van Martha C. Nussbaum.
Houdt van: sinds mijn vrouw is overleden, staan vrienden en boeken op één lijn; met ieder boek heb ik een andere band. Nieuwsgierig was ik naar Raadselvader van Jolande Withuis. Ik herinner me dat Berry Withuis met H.W. ten Bosch hier in de winkel over schaken zat te praten. Het eerste boek dat ik zelf kocht – nu 73 jaar geleden – was Heimans, Heinsius en Thijsse’s geïllustreerde flora van Nederland. Meneer Ten Bosch haalde het voor mij uit de kast, want zelf pakken, dat durfde ik niet. De biografie Jelle zal wel zien van Jonne Harmsma betekent veel voor me. Als student bestudeerde ik Zijlstra’s boeken, nu wilde ik graag het hele verhaal achter deze man weten.
Favoriete leesplek: Thuis aan een tafel, niet in een stoel en al helemaal niet in bed. Als ik treffende dingen zie, maak ik graag aantekeningen. Maar nooit in het boek zelf; dat hoort niet, tenzij het studieboeken zijn.

Inschrijven nieuwsbrief