Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Jacinthe over vier kinderboeken voor in de vakantiekoffer

Taart voor iedereen, een nieuw zoekboek van Thé Tjong-Khing! Alle dieren schrikken als een roofvogel hun spullen steelt. Vind op de tekeningen de gestolen voorwerpen terug en zoek bij wie ze horen. Liefhebbers van deze illustrator, die in augustus zijn negentigste (!) verjaardag viert, kunnen de hele zomer in Verwey Museum Haarlem terecht voor een overzichtstentoonstelling van zijn werk (3+).

Wie wordt er nu niet gelukkig en blij van de nieuwe gelijknamige dichtbundel van Edward van de Vendel? De katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het wijze mamavarken en het dwergkonijn, allemaal proberen ze antwoord te geven op de vraag wat gelukkig maakt. Ontroerende, grappige en vooral verrassende gedichten met sprookjesachtig mooie tekeningen van Martijn van der Linden (alle leeftijden).

Voor alle aanstaande brugklassers: debutante Mohana van den Kroonenberg schreef met Dodo een ontroerend verhaal over de onzekere puber Dorian. Als hij tijdens het voorstelrondje in de brugklas zijn naam wil zeggen komt hij niet verder dan Do-do. Niet voor niets is het motto van dit boek ‘Fantasie is het enige wapen in de oorlog tegen de realiteit.’ Dorian zoekt troost bij een imaginaire dodo en herschrijft zijn leven zoals hij zou willen dat het was. (10+)

De ogen en het onmogelijke (vertaald door Maria Postema) van bestsellerauteur Dave Eggers is verteld vanuit het perspectief van de hond Johannes die per ongeluk een held wordt. ‘De mens heeft de neiging om zichzelf overal in terug te zien, om te denken dat alles wat leeft een soort verlengstuk van mensen is, met name dieren, maar in dit boek is dat niet het geval. Hier zijn de honden honden, de vogels vogels, de geiten geiten en de Bizons Bizons.’ (10+).

Inschrijven nieuwsbrief