Banner trap
< terug naar eerdere favorieten

Ella over Waarom vrouwen minder verdienen

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is een onderwerp waar ik me al lange tijd mee bezighoud. Vrijwel iedereen is het ermee eens dat beide partijen helemaal gelijkwaardig zijn, en ook zo behandeld moeten worden. Toch zit er nog steeds een groot verschil tussen de salarissen van mannen en vrouwen.

In het boek Waarom vrouwen minder verdienen schrijft econoom Sophie van Gool over de loonkloof. Met goed onderbouwde argumenten neemt ze de lezer mee door een korte geschiedenis, vertelt ze over de loonkloof en geeft ze oplossingen.

Dit boek liet me inzien dat zelfs in Nederland de loonkloof veel groter is dan ik dacht. Ik was regelmatig verbaasd en geschrokken over de genoemde cijfers en onderzoeksresultaten. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat vrouwen jaarlijks maar liefst 38 procent minder verdienen dan mannen. Dit zorgt ervoor dat vrouwen in hun leven gemiddeld 300.000 euro mislopen.

Ook al is dit geen onderwerp om blij van te worden, Sophie van Gool laat de lezer zeker niet moedeloos achter. Ze geeft veel tips, verklaringen en ideeën voor het verbeteren van de situatie. Zoals het invoeren van een basisinkomen en verplicht verlof voor mannen/partners na de bevalling van hun vrouw. Van Gool geeft ook tips waarmee vrouwen zelf wat kunnen veranderen, zo raadt ze iedereen aan om te onderhandelen over je salaris.

Een goed boek voor iedereen die zich wil verdiepen in de weg naar het dichten van de loonkloof.

Inschrijven nieuwsbrief