Banner trap
< terug naar eerdere leesclubs

De leesclub van Annewiets Stavast en Eyleen van Osch


In haar huis tegen de stadsmuur, waarvandaan je zo een van de oude torens binnenloopt, vertelt Annewiets Stavast samen met mede-clublid Eyleen van Osch met graagte en plezier over hun leesclub.

De leesclub bestaat nu elf jaar. Hij is ontstaan doordat iemand die net in Zutphen was komen wonen, haar eigen naam zag naast een deurbel. Ze belde aan, uit nieuwsgierigheid of daar misschien een ver familielid woonde. Dat was niet het geval, maar het contact leidde wel tot het idee een leesclub te vormen.

De club telt zeven leden, allemaal vrouwen, en komt eens per twee maanden bijeen, steeds bij een ander thuis. Enkelen maken ook nog deel uit van een andere leesclub.

Om de beurt kiest iemand een boek om te bespreken. Vrijwel altijd gaat het om fictie. Zij bereidt de avond grondig voor, inclusief cv van de auteur, eerder werk en dergelijke. Een gezamenlijke manier van kijken naar de boeken is nooit ontstaan en de waardering loopt vaak sterk uiteen. Iedereen geeft het boek een cijfer en het is niets bijzonders als de een een 5 geeft en de ander een 9.

Toppers, die iedereen heel mooi vond, waren in de afgelopen jaren: De onzichtbare jongen van J. Bernlef en Stoner van John Williams.

Inschrijven nieuwsbrief