Banner trap

Agenda

Kinderboekenweek met Annet Schaap

12 oktober 2022 / 15.00 – 16.00 uur / Broederenkerkplein 2

Speciaal voor de Kinderboekenweek (5-16 oktober) organiseren we samen met de Bibliotheek een schrijfworkshop met Annet Schaap voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Haar daverende debuut Lampje werd in 2018 maar liefst vier keer bekroond, onder meer met de Woutertje Pieterseprijs en de Gouden Griffel. In de bijna dertig jaar daarvoor stond zij vooral bekend als illustrator. Met haar nieuwste boek, De meisjes, zeven sprookjes werd ze begin dit jaar opnieuw genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs.


Lees verder
Kinderboekenweek met Annet SchaapKinderboekenweek met Annet Schaap

Jan Brokken over De kampschilders

20 oktober 2022 / 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) / Broederenkerkplein 2

Op 11 oktober verschijnt het nieuwe boek van Jan Brokken: De kampschilders. In de jaren dertig trokken kunstenaars uit de hele wereld naar Bali. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet en Willem en Maria Hofker. Maar aan die bloeiende cultuur kwam een eind toen de oorlog uitbrak. Bonnet en beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, waar ook de ouders van Jan Brokken zaten. Op ingenieuze wijze verweeft Brokken hun verhalen en laat hij zien hoe in onmenselijke omstandigheden kunst een redding kan zijn.


Lees verder
Jan Brokken over <span>De kampschilders</span>Jan Brokken over <span>De kampschilders</span>

Arthur Langeveld over Dostojevski

3 november 2022 / 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) / Kerkhof 16 Uitverkocht


Dostojevski was een gelovig mens die altijd geld tekortkwam. Geld en God waren de twee constanten in zijn leven, dat bijna even turbulent was als zijn werk. In Tussen geld en God schetst Arthur Langeveld een levensecht portret van een van de allergrootste en -origineelste schrijvers uit de wereldliteratuur, wiens oeuvre tot op de dag van vandaag onverminderd actueel is. Arthur Langeveld vertaalde klassiekers van Gogol, Gontsjarov en Dostojevski. Voor De broers Karamazov ontving hij de Martinus Nijhoffprijs.

Lees verder
Arthur Langeveld over DostojevskiArthur Langeveld over Dostojevski

Garrelt Verhoeven over Boeken die geschiedenis schreven

16 november 2022 / 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) / Kerkhof 16 Uitverkocht

Wat hebben Galileo Galilei, Albert Einstein, Anna Maria van Schurman en Anton de Kom gemeen? Het zijn schrijvers die ons denken blijvend hebben beïnvloed. In de bundel Boeken die geschiedenis schreven staan 25 buitengewone boeken uit de wereldgeschiedenis centraal. Deskundigen belichten van ieder boek het historische belang, de wetenschappelijke ontwikkeling en de waarde die het gedachtegoed nog altijd heeft. Garrelt Verhoeven, boekhistoricus en hoofdconservator Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden, is een van de samenstellers van deze fraaie bundel.

Lees verder
Garrelt Verhoeven over <span>Boeken die geschiedenis schreven</span>Garrelt Verhoeven over <span>Boeken die geschiedenis schreven</span>

Inschrijven nieuwsbrief